Prokukali i lovci 😏💔

Dok se čekaju rezultati laboratorijskih analiza i rezultati obdukcije ptica, nakon nezabeleženog pomora u ataru pograničnog sela Nakovo kod Kikinde, nova muka. Prokukali i lovci. Dva lovačka udruženja prijavili su uginuće 19 srna. 💔

Mladen Banjac, predsednik Lovačkog udruženja Kikinda rekao je da su u delu atara između Ruskog Sela i Banatske Topole pronašli leševe 14 srna:

- O svemu su obavešteni lovni inspektor, policija, nadležna veterinarska služba, lokalna samouprava, ali i svi ostali nadležni organi. Uzorci za analize su uzeti, a leševi zakopani. U ovom trenutku možemo samo da nagađamo šta se desilo - izjavio je Banjac i izrazio uverenje da će istraga pokazati pod kojim su okolnostima srne skončale:

Njegov kolega iz Banatskog Velikog Sela i predsednik Lovačkog Velebit iz ovog mesta, Damir Bjelić, takođe nema lepe vesti:

- U delu našeg atara, prema granici sa Rumunijom, prethodnih dana, pronašao sam pet uginulih srna o čemu svedoči i ova fotografija - kazao je Bjelić. Leševi srna odneti su na obdukciju u novosadski Veterinarski institut, kako piše Kurir, prenosi Pink.rs.

Članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, u ataru Nakova, pronašli više od 800 mrtvih ptica, 434 gačca i 373 čavke. Orintolozi su sa žaljenjem konstatovali da je ovo do sada najveći pojedinačni pomor ptica u ovom delu Evrope.

Autor: Pink.rs