Ovaj sladak recept za pravljenje najbožanstvenije čokoladne fuzije, domaći nugat krem od lešnika probudiće sva vaša čula.
Verujemo da teglica nugat krema krije mnogo više od koncentrisane crne čokolade, lešnika i njenog slatkog ukusa: krije trud, ljubav prema slatkišima i vešte ruke koje ih prave.
Teglici nugat krema obično je mesto na stolu vaše dnevne sobe. Teglica ručno rađene nugat kreme, koju ste sami napravili, jednostavno je vaša lična magija zapečaćena u staklenoj kutiju. Naš predlog je da se oprobate i napravite ovaj slasni recept.
Domaći nugat krem od lešnika - Sastojci: šolja pečenih lešnika, pola čaše šećera u prahu, 1/3 šolje kakao praha, 100 grama rastopljene mlečne čokolade, 2 kašike putera ili kokosovog ulja (naša preporuka je puter), 1 kašika vanile, 1/2 kašike soli, 50-100 ml vode
Priprema: Lešnike sameljite u mikseru. Dva puta ih sameljite, dok konačni rezultat ne dobije teksturu koja podseća na puter od kikirikija. Zatim dodajte šećer, kakao, puter, vanilu i so. Ponovo promešajte.
Rezultat koji ćete imati biće poprilično slasna, kad god vam je u tom trenutku potrebna dodatna čokolada u tečnom obliku, kako biste postigli željenu teksturu praline koju želite. Uzmete svoju omiljenu čokoladu, otopite je u tepsiji i dodate u svoju smešu.
Ako nemate pojma šta je bain marie, ne brinite. Očigledno je da smo i mi u početku takođe pomislili da je to neki otkačeni dvojac francuskih kuvara koji pravi čuda sa topljenom čokoladom. Sledeći jednostavni video snimak prikazuje vam kako topiti slatkiše u ben marie-u:
IZVOR: YT / Jamie Oliver
3 zdravstvene prednosti tople čokolade 🍫☕
DOMAĆA TOPLA ČOKOLADA: Savršena za hladne dane 🍫
Da li se od čokolade raste? 🤔
Autor: redportal.rs