Za nas je važno da Crna Gora bude samostalna, stabilna i jaka i da se oslobodi onog dela uticaja koji je usmerava da radi protiv Srba.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je nedavno boravio u Crnoj Gori na sastanku sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Oni su se dotakli projekta Buk Bijela, ali iz mistarstva energetike Crne Gore je zvanično stiglo obaveštenje da ne želi da učestvuje u tome.

Predsednik Dodik je na svom nalogu na X mreži napisao:

- Buk Bijela je važan projekat koji nosi velike benefite i žao mi je što to u Crnoj Gori ne prepoznaju. Republika Srpska nastaviće s radom na onom delu pitanja gdje je to moguće u vezi s ovim projektom. Što se tiče Crne Gore, nastavićemo da jačamo saradnju s onim strukturama koje žele tu saradnju. Za nas je važno da Crna Gora bude samostalna, stabilna i jaka i da se oslobodi onog dela uticaja koji je usmerava da radi protiv Srba. Te strukture su već jednom poražene. Neki ih pokušavaju oživeti, ali shvatiće kao i oni što su postali deo istorije da je tako nešto nemoguće uraditi na prostoru Crne Gore.

IZVOR: X / @MiloradDodik

Autor: Redportal.rs