Održano 6. DONATORSKO veče SRBA ZA SRBE 🍀

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je juče 6. donatorsko veče u Beogradu u restoranu LOVE HOUSE, koji je potpuno besplatno omogućio ovo veče za pamćenje 🍀🤗.

Gosti su bili oduševljeni humanitarnom aukcijom na kojoj su licitirani dresovi FK Crvene zvezde i FK Partizana sa potpisima svih igrača, dres sa potpisom Kristijana Ronalda, raritetno vino iz manastira Tvrdoš, sabrana dela akademika Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom i prepis prve stranice Dušanovog zakonika ispisan rukom mladog kaligrafa Dušana Mišića 📝😍.

Cilj večeri bio je prikupljanje donacija za pomoć sedmočlanoj porodici Obradović iz sela Gradac kod Sjenice.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je više od 60.000 evra 💕🍀. Očekuje se određeni broj uplata i nakon donatorske večeri pa će konačan iznos biti objavljen na sajtu Organizacije u narednim danima.

Veče je otvorila naša glumica Mirka Vasiljević zajedno sa kolegom Milanom Popovićem, dok je blagoslov na početku večeri dao Njegovo preosveštenstvo episkop toplički g. Petar Bogdanović.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Premijerno je pušten emotivan film u kojem su se smenjivala dečica čije izjave su rasplakale sve goste 🎬😭. Nakon filma se gostima obratio predstavnik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe gospodin Igor Rašula, a odmah zatim i pesnik, književnik i akademik Matija Bećković.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Muzički deo programa otvorio je gudački kvartet Aurora, talentovane devojke koje su atmosferu upotpunile narodnim i tradicionalnim melosom 🎶, zatim muzički ansambl Fenečki biseri, dok je za kraj programa 6. po redu donatorsko veče zatvorila pevačica Ana Kokić sa svojim bendom 😍. Ana je odlučila da i ovo donatorsko veče učini nezaboravnim i pretvori kraj večeri u sjajan koncert. Ispred bine su zajedno sa ostalim gostima igrali i vodititelji Stefan Popović, Miloš Anđelković i Milica Marković.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Članovi muzičkog ansambla Fenečki biseri su nakon 30-dnevne humanitarne turneje po SAD direktno sa puta stigli na donatorsko veče, i to sa donacijom u iznosu od 30.000 dolara 💕, što su prikupili obilazeći sledeće gradove: Orlando, Nort Port, Atlantu, Pitsburg, Klivlend, Čikago, Milvoki, Linkoln Nebraska, Denver, San Dijego, San Markos, Finiks, Dalas i Galveston.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Događaju su prisustvovali pevač Marko Bulat, pevač Igor SimićTanja Anđelković, kao i uspešni privrednici, brojni donatori i prijatelji Organizacije.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe najavila je da će donatorske večeri tokom 2024. godine održati i u Čačku, Novom Sadu, Trebinju, Bijeljini i prvi put u dijaspori i to u Berlinu i Čikagu. U Berlinu će donatorsko veče biti održano 18. maja, dok će u Čačku biti održano 25. juna.

Humanitarna ogranizacija Srbi za Srbe već 19 godina pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više dece širom Balkana. Organizacija je nastala kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko borbe protiv bele kuge i siromaštva sa ciljem da neprekidno pruža pomoć ugroženim porodicama, svesni da svakom ko ne živi u materijalnom bogatstvu i mala pomoć znači puno 🍀.
Danas Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okuplja više od 150.000 donatora širom sveta. Organizacija je do sada osnovala 11 zvaničnih ogranaka u svetu i prikupila blizu 15 miliona evra donacija.

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Foto: redportal.rs/SRBI ZA SRBE

Autor: redportal.rs