Očekuju da će ukrupnjavanjem postići najbolji rezultat i preći cenzus

DJB, koja je na decembarskim izborima nastupila sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) Borisa Tadića i pokretom "Otete bebe" i nije prešla cenzus, saopštila je da im "iskustvo govori" da opozicioni glasači "ne žele novi DOS", odnosno ne gledaju blagonaklono na jedinstven nastup kompletne opozicije.

- Pravljenje novog DOS-a bi otvorilo prostor vlasti da preko svojih ‘satelit lista’ privuče veliki broj opozicionih biračka koji ne žele DOS, i koje bi obezbedile da ne dođe do promene u Beogradu, kao što se desilo na decembarskim izborima - piše u saopštenju, u kome se dodaje i da opozicija "mora da pobedi pod ovim uslovima, da bi ikada došlo do sređivanja biračkih spiskova".

Prethodno je Narodna stranka saopštila da je njen predsednik Vladimir Gajić ocenio da bi zajednički nastup na beogradskim izborima te partije, DJB i Dveri učinio tu koaliciju desnog centra "relevantnim faktorom koji ne može da se zaobiđe".

On je kazao da je Narodna stranka postigla dogovor sa DJB i da čeka da im se pridruže Dveri, piše u saopštenju.

U pokretu "Dveri", pak, žele širu koaliciju na desnom političkom polu.

Srpska koalicija NADA, koja je postigla najbolji izborni rezultat na desnom spektru, sada je na potezu da pokrene ovo ujedinjenje za koje nema izgovora da do njega ne dođe, jer niti jedan opozicioni glas u Beogradu ne sme ostati ispod cenzusa. To je uslov za definitivnu pobedu nad SNS u prestonici - kažu u pokretu Dveri.

Autor: blic.rs