Bivši ministar u Vladi Srbije i bivši direktor BIA-e odgovorio na otvorenu provokaciju nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok 👇

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok vodi antisrpsku i antirusku politiku, što je možda posledica stavova njenog dede naciste, koji je branio Evropu od Sovjetskog Saveza, izjavio je doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Kako je istakao, pošto je njen deda nacista branio Evropu od SSSR-a, ne čudi što njegova unuka brani Evropu od Srba i Rusa, čak i kada nije napadnuta.

Kada ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavi da je u Sarajevu pre 30 godina odbranjena evropska ideja i da danas srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao 90-ih godina u Sarajevu, onda je jasno da nama Srbima u Evropskoj uniji ima mesta taman koliko i Rusima.

Vulin je naglasio da jedna stvar ostaje nejasna, a to je da li je Analena Berbok govor pisala sama ili je prepisala govor svog dede Valdemara, ubeđenog naciste kada je 1944. godine primao orden za vojne zasluge. 

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je nedavno, uoči dolaska u Crnu Goru i u Bosnu i Hercegovinu, da ne sme da se dozvoli da bilo gde u Evropi postoje sive zone i da se zajedničkim naporima mora učiniti sve da se zatvori sve što Rusija može da iskoristi za svoju politiku destabilizacije, dezinformacije i infiltracije.

Autor: Rt.rs