Odmah započeli istraživanje!

Jedan 62-godišnji muškarac iz Nemačke je oborio rekord koji verovatno niste ni znali da postoji - ili da je fizički moguće oboriti - kada se, protivno lekarskom savetu, vakcinisao čak 217 puta protiv korona-virusa!

Vakcine su date u roku od 29 meseci.

Čini se da čovek nije pretrpeo nikakve štetne posledice, kažu istraživači sa Univerziteta Erlangen-Nirnberg.

Bio je veoma zainteresovan.

- Za njegov slučaj smo saznali iz novinskih članaka. Potom smo ga kontaktirali i pozvali ga da se podvrgne raznim testovima u Erlangenu. Bio je veoma zainteresovan za to - rekao je dr Kilijan Šober, sa univerzitetskog odeljenja za mikrobiologiju, piše Blic, prenosi Pink.rs.

Čovek je dao sveže uzorke krvi i pljuvačke, dok su istraživači takođe testirali neke njegove smrznute uzorke krvi koji su čuvani poslednjih godina.

- Sami smo mogli da uzmemo uzorke krvi kada je čovek primio dalju vakcinaciju tokom studije na sopstveno insistiranje. Uspeli smo da koristimo ove uzorke da utvrdimo tačno kako imuni sistem reaguje na vakcinaciju - dodao je doktor Šober.

Da li je bio zaražen kovidom?

Dokaze za 130 uboda prikupio je javni tužilac grada Magdeburga, koji je pokrenuo istragu o navodnoj prevari, ali krivična prijava nije podneta. Kovid vakcine ne mogu izazvati infekciju, ali mogu naučiti telo kako da se bori protiv bolesti.

Doktor Šober se brinuo da bi hiperstimulacija imunog sistema ponovljenim dozama mogla da zamori određene ćelije. Ali istraživači nisu pronašli dokaze o tome kod 62-godišnjaka, koji čak nije ni imao znakova da je ikada bio zaražen kovidom.

- Trenutna istraživanja pokazuju da vakcinacija sa tri doze, zajedno sa redovnim dopunskim vakcinama za ugrožene grupe, ostaje favorizovan pristup i nema naznaka da je potrebno više vakcina - kažu na sajtu univerziteta.

Trenutno nije poznato kako i zašto je došlo do ovog neverovatnog broja vakcina, kao ni kako se navedeni čovek oseća posle masovne vakcinacije.

Autor: Pink.rs