Završetak 166 kilometara puteva do kraja godine 🚦

Ove godine će biti uloženo više od milijardu evra u infrastrukturu Srbije, što pokazuje da je razvoj infrastrukture jedan od prioriteta Vlade, rekao je danas na Kopaoniku ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je u izjavi za Tanjug najavio da će ove godine biti završeno 166 kilometara puteva.

Završićemo 54 kilometara brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, završićemo 46 kilometara Moravskog koridora, završićemo 23 kilometara autoputa Beograd-Niš do Požarevca, završiće se do oktobra meseca do Požege, tako da ćemo od Požege krenuti da gradimo dva nova puta, put prema Kotromanu i radićemo auto-put prema Crnoj Gori.

Vesić, koji učestvuje na Kopaonik biznis forumu, najavio da će u novembru početi izgradnja auto-puta Karađorđe.

IZVOR: X / @sicveO11

Goran Vesić je izjavio danas da aerodrom Nikola Tesla u Beogradu od danas ima novog operatera - Menzies Aviation, koji je počeo da radi sa Er Srbijom, šest meseci od kada je zahtevao da se liberalizuje režim za zemaljskog operatera na beogradskom aerodromu.

Prošlog leta bilo je dosta problema i rešavali sno ih na dnevnom niovu. Nije bilo problema samo na Beogradskom aerodromu, već na većini evropskih aerodroma, ali na njima su problemi bili vezani za nedovoljan broj ljudi. Međutim, kod nas je bilo problema zato što operater koji je radio prijem putnika, čekiranje putnika, prijem prtljaga, nije želeo da plati dovoljno dobro ljude.

Tada je, kaže, doneo odluku o liberalizaciji tržišta, da se omogući svima koji su registrovani u Srbiji, a bave se poslovima zemaljskog operatera, da to rade.

Ušle su tri kompanije, jedna od njih je Menzies, jedna od najvećih, ako ne i najveća na svetu. Ušla je i jedna velika grčka kompanija, kao i dve francuske. Menzies će raditi 50 odsto svih operacija na Beogradskom aerodromu. Oni su danas preuzeli ljude i dovezli opremu.

IZVOR: X / @sicveO11

Autor: tanjug.rs