Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, sinoć je odnela pobedu na takmičenju Pesma za Evroviziju

Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, sinoć je odnela pobedu na takmičenju "Pesma za Evroviziju" i time sebi omogućila da učestvuje na najvećem svetskom muzičkom takmičenju.

Teja će Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati pesmom "Ramonda", a nakon što je odnela pobedu, pevačica se oglasila i na svom Iks nalogu.

Ona se tom prilikom zahvalila svim ljudima koji su glasali za nju, ali je i objasnila značenje cveta ramonda, po kom se i zove njena pesma.

- Ramonda je simbol ponovnog rađanja i nove snage! Hvala publici što je meni dala snagu! Ovo je naša zajednička pobeda! Velika mi je čast da predstavljam Srbiju na Evroviziji u Malmeu - poručila je Teja na svom Iks nalogu.

Ramonda je prepoznatljiv cvet, ljubičaste boje koji je ujedno i simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra. Tog dana je 1918. godine u Francuskoj potpisano primirje koje je bilo na snazi do zaključenja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju 28. juna 1919. godine kada je formalno okončan Prvi svetski rat.

Ramonda raste na istoku Srbije i na planini Kajmačalan gde je srpska vojska pod komandom vojvode Živojina Mišića vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu.

Autor: redportal.rs