Prva dama Srbije na prestižnom forumu pozvala na PROMENE 👆🏼☮

Prva dama Srbije Tamara Vučić bila je deo prestižnog foruma koji je organizovala NJ. E. Emine Erdogan. Forum se bavio izuzetno važnom temom, ali nekako često zanemarenom, kako je istaknuto. Naime, skup nosi naziv Žene, mir i bezbednost.

Našoj prvoj dami je ukazana velika čast jer je bila jedan od govornika. Istaknuto je da je njena posvećenost osnaživanju žena i borbi za mir dala velike rezultate u njenoj zemlji.

Foto: Instagram.com/@tamara.vucic.serbia

U svom obraćanju prva dama se prvo zahvalila na pozivu, a potom poslala snažnu poruku:

Usudila bih se da kažem da su nosioci životne sile po prirodi žene kao majke i obnoviteljke ljudskog roda, kao nežna bića čija snaga je upravo u toj nežnosti, u strpljenju i mudrosti, u brizi za dete i za roditelja. Nemojte da me shvatite pogrešno, naravno da i muškarci vode računa o potomstvu i nasleđu, ali hajde da postavimo stvari drugačije.

Svoj govor je dodatno potkrepila citatom Mao Ce Tunga, čime je istakla koliko je uloga žena važna, te da i njihova prava treba da budu srazmerna tome:

,,Žene drže pola neba", bar toliko imaju prava (i obavezu!) i na donošenje odluka i davanju svog doprinosa postizanju mira i razumevanja, smisla balansa, i očuvanju naše velike porodice - čovečanstva.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

Instagram/@tamara.vucic.serbia

Autor: redportal.rs