Srećan što više neće fontana iz komunizma biti simbol grada

Predsednik privremenog organa Beoograda Aleksandar Šapić, obilazeći radove na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, rekao je da je srećan što fontana koja se nalazila na Trgu Marska i Engelsa, odgovarajući na kritike o njenom uklanjanju.

Šapić je naveo da danas započinju radovi, i da će trajati sedam meseci.

Podsetio je da ovaj trg rekonstruisan poslednji put 1984. godine.

- Fontana će biti onakva kakva je bila kada je prvobitno rađen Trg Nikole Pašića ili tada kako se već zvao… Marksa i Engelsa… Samo ne znam kada je dobijeno to ime. Fontana će izgledati tako kako je izgledala od 1953. do 1985. Vraćamo joj izvorni izgled - rekao je on.

IZVOR: X / Nagilum123

- Ja sam vam rekao, šta god da uradite naći će se neki argument… Sada je pravi simbol grada fontana koja je bila na Trgu Marksa i Engelsa. Ja kad čujem „Marksa i Engelsa“ dobijem ospice. Vama je očigledno mio i Marks i Engels, meni nije na primer. Mene sve što ima veze sa Marksom, Engelsom, Josipom Brozom, komunizmom, boljševicima, sa svime što je karakterisalo taj period koji Vi ili neki Beograđani sa setom posmatraju, ja ga ne posmatram - naveo je on.

Ponovio je da ima averziju prema svemu što ima veze sa komunizmom i boljševizmom „i onime što je upropastilo srpski narod od Drugog svetskog rata na ovamo“.

- Ja sam baš srećan što simbol Beograda nije fontana koja se nalazila na Trgu Marksa i Engelsa - poručio je predsednik privremenog organa.

Autor: redportal.rs