Sve nas boli što su rekli da se NE OSEĆAJU KRIVIM! ☝

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od ispitivanja roditelja dece ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar 3. maja prošle godine u svojstvu svedoka oštećenih, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja, rečeno je u tom tužilaštvu. 👇

To znači da će roditelji moći iz sudnice da prate iznošenje odbrana oca i majke dečaka koji je ubio 9 vršnjaka i portira u školi 3. maja prošle godine, a teško ranio nastavnicu istorije.

Mi ne tužimo Kecmanoviće da bismo naplatili svoju bol, naša bol nema cenu!

Majka ubijene devojčice u Ribnikaru: Sve nas boli što su rekli da se NE OSEĆAJU KRIVIM!

Ovo suđenje je zakazano za danas i sutra kada bi trebalo da otac dečaka ubice iznese svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja.

Suđenje se odvija bez prisustva javnosti jer je sud odlučio da isključi javnost sa suđenja iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava, piše Tanjug, prenosi Pink.rs.

Inače, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu Nikola Uskoković, vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana.

Iz tog razloga, prvi put jednu optužnicu pred sudom će zastupati i Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

On će takođe postavljati pitanja okrivljenima.

Otac dečaka ubice, podsetimo, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Autor: Pink.rs