Ceo slučaj je prijavljen policiji, ali problem pasa lutalica ali i onih divljih sa vlasničkim ogrlicama još uvek nije rešen

Prava drama odigrala se na parkingu jednog popularnog restorana u Gornjem Milanovcu kada je čopor pasa, lutalica ali neki su bili i vlasnički sa ogrlicama, napao četvoročlanu porodicu koja je išla ka svom automobilu.

- Doživeli smo horor, koji ćemo pamtiti ceo život. Kažem horor jer tako nešto ni u filmovima nisam video. Bili smo žena i ja, dete od 4 i po godine i dete od 16 meseci. Čopor pasa se odjednom pojavio ispred nas i napao nas. Niti smo ih dirali, niti smo im prilazili, niti su nam čak bili u vidokrugu. Samo su dotrčali i krvoločno napali. Dete nam je ujelo za ruku, bili smo opkoljeni njima i bili smo nemoćni. Na svu sreću, brzo je dotrčalo oko deset ljudi iz restorana koji su pomogli da oteramo razjarene pse od nas - kaže za RINU Djordje M.

Dodaje da su žena i deca doživeli traumu, za čitav život i da su i dalje jako uplašeni. Nakon što su napali njih, krvoločni psi su napali ponovo sledeći dan samo druge ljude.

- Dete psa ne želi više ni na slici da vidi, noću ne može da spava, u dvorište da izadje ne sme sam, da bude u sobi sam ne sme i tako dalje. Ženi se vraćaju slike i strah, ne spava već drugu noć. Samo želim da ukažem da je ovo ogroman problem koji treba opština da reši što se tiče pasa lutalica, a isto tako vlasnici pasa treba da vode računa o svojim ljubimcima i ne da drže opasne pse u malim stanovima i onda sami sebi prave problem, drugo ne ostavljajte životinje napuštene kojekuda vidite šta se desilo danas meni i mojoj deci, sutra vama i vasoj deci ili unucima - ističe ovaj uznemireni otac iz Gornjeg Milanovca.

Ceo slučaj je prijavljen policiji, ali problem pasa lutalica ali i onih divljih sa vlasničkim ogrlicama još uvek nije rešen.

- Želim da zahvalim ljudima iz Hitne pomoći i decjeg odeljenja na velikoj ljubaznosti i pomoći, kao i policiji našeg grada koji su bili brzi i puno olakšali detetu da koliko toliko razumeju sta se desilo, zaposlenim i gostima restoana koji su nesebično istrčali i bili dovoljno brzi da nas odbrane rizikujući svoje zivote. Apelujem na grad da reaguje u ovom pravcu i hitno pronadju rešenje, jer suludo mi je da jedini dan u nedelji koji zelim da šetam sa svojom decom i uživam ja moram da se bojim i razmišljam hoce li mi decu napasti pas - zaključuje Djordje.

Autor: Rina.rs