Ovo su vrednosti deonica 👇

Poznati američki CEO-ovi, osnivači i naslednici prodaju akcije u kompanijama koje su ih učinile milijarderima, prenosi b92.net.

Za gotovo celu tu grupu, cene deonica trenutno se kreću blizu rekordnih vrednosti, prenosi Poslovni dnevnik.

Džef Bezos je prodao akcije Amazona u vrednosti od 8,5 milijardi dolara u nekoliko transakcija ovog meseca. Istovremeno, Džejmi Dajmon, izvršni direktor i predsednik Džej-Pi Morgan Čejsa, prodao je 150 miliona dolara deonica prošle nedelje, prvi put otkako je preuzeo najvišu poziciju u banci pre 18 godina. Otprilike u isto vreme, Leon Blek, saosnivač i bivši izvršni direktor Apollo Global Managementa, rešio se 172,8 miliona dolara akcija – takođe prva prodaja deonica ikad, piše Forčun.

U nekoliko transakcija od početka februara, Mark Zakerberg je prodao oko 1,4 miliona deonica Mete vrednih otprilike 638 miliona dolara. Ova najnovija serija prodaja dolazi nakon što je prethodno prodao 588.200 deonica u novembru, 688.400 u decembru i 447.200 u januaru. Prodao je gotovo 600 miliona dolara tokom 3 meseca dofebruara, a prihodi od kombinovanih prodaja tokom poslednja 4 meseca dostigli su 1,2 milijarde dolara.

Autor: poslovni dnevnik / b92.net