Ovo je peti vrtić koji grad gradi za najmlađe stanovnike za poslednje tri godine 🌸

Trenutno se izvode završni radovi na noom vrtiću koji se gradi na Panteleju. Vrtić će moći da primi 120 mališana iz ovog naselja, a kako se vrtić gradi na parceli na kojoj su se nekada nalazile višnje, simbolično je nazvan Višnjica, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Prema rečima gradonačelnice Sotirovski vrtić u Panteleju je sagrađen u dogovoru sa sugrađanima koji žive u ovom naselju. Na taj način se mladim roditeljima izlazi u susret jer ne moraju svoju decu da vode u neki od vrtića u drugim delovima grada. Novi prostor za mališane pomoći će skraćenju liste čekanja, a sa vrtićem u Trupalu i vrtićem u Čairu lista čekanja biće ukinuta.

Gradonačelnica je dodala da je ovo peti vrtić koji grad gradi za najmlađe stanovnike za poslednje tri godine.

Nataša Stanković je dodala da se u GO Pantelej na izgradnju vrtića čekalo punih 30 godina. Istakla je da ovaj deo Panteleja postaje novi centar grada i da će taj prostor biti kompletno uređen, uključujući asfaltiranje ulica čiji su pravno-imovinski odnosi rešeni u proteklih godinu dana, kao i završetak Bulevara Svetog Pantelejmona.

Kada je u pitanju asfaltiranje ulica građevinske dozvole su izdate za ulicu Mije Aleksića, kao i za nastavak radova u Lapovačkoj i Staroplaninskoj na Viniku. Ulica ruža, kao i Ulica lipa i deo Borivoja Stevanovića u naselju Čalije su takođe u ovogodišnjem planu za obnovu, zatim Gospodska i druge saobraćajnice iznad Gornjomatejevačke ulice.

Autor: b92.net