Flakov sudar odmah dojavljen udruženju Wild Bird Fund 🦉

Flako, najpoznatija sova ušara na svetu, uginuo je nakon sudara sa zgradom, prenosi ABC News. 👇

Flako je stekao svetsku popularnost nakon što je prošle godine pobegao iz svog kaveza u Zoološkom vrtu u Central Parku. Do bega je došlo nakon što je nepoznata osoba presekla žice njegovog kaveza.

- S tugom javljamo da je Flako, mužjak sove ušare, koji je nestao nakon što mu je prošle godine vandalizovan kavez, uginuo nakon očiglednog sudara sa zgradom u ulici West 89th Street na Menhetnu - napisao je zoološki vrt, kako piše Index.hr, prenosi Pink.rs.

Zoološki je dodao da je Flakov sudar odmah dojavljen udruženju Wild Bird Fund. Udruženje je nedugo nakon toga stiglo na mesto nesreće, ali Flako je već bio mrtav.

- Vandal koji je oštetio Flakov kavez ugrozio je sigurnost ptice i odgovoran je za njegovu smrt. Još se nadamo da će njujorška policija, koja istražuje slučaj vandalizma, uhapsili počinioca - pisalo je u izjavi zoološkog vrta.

Flako je pobegao iz svog kaveza 2. februara 2023. godine. Mnogi su verovali da u divljini neće preživeti ni par dana, jer je u zoološkom vrtu proveo prvih dvanaest godina svog života. Međutim, Flako je iznenadio svojim veštinama preživljavanja.

Zoološki vrt je pokušao da ga uhvati u par navrata, ali je svaki pokušaj bio neuspešan. Njegove kretnje pratio je Dejvid Baret, osnivač stranice Manhattan Bird Alert, koja deli fotografije prirode i ptica na području Menhetna.

IZVOR: X / @BirdCentralPark

Autor: 021.rs