Predavanje posvećeno sefardskoj kulturi ✒️

U utorak 27. februara sa početkom u 19 časova u Jevrejskom kulturnom centru u Beogradu biće održano veče posvećeno sefardskom humoru.

Predavanje će držati dr Eliezer Papo, univerzitetski profesor, književnik i dopisni član Španske kraljevske akademije.

Jevrejski kulturni centar se nalazi u Jevrejskoj ulici br. 16 na Dorćolu, u zgradi sagrađenoj 1927. godine za potrebe sefardskog društva Oneg Šabat. Ulaz je besplatan.

View this post on Instagram

A post shared by Jewish Cultural Center (@jevrejski.kulturni.centar)

IZVOR: IG / @jevrejski.kulturni.centar

Eliezer Papo je rođen 1969. godine u Sarajevu, gde je završio studije prava. Od 1992. godine živi u Izraelu. U Jerusalimu je završio ješivu, a potom magistarske i doktorske studije hebrejskog jezika i književnosti. Nerezidentni je rabin za Bosnu i Hercegovinu.

Zaposlen je kao profesor hebrejske književnosti na Univerzitetu Ben-Gurion u Negevu. Bio je angažovan i kao gostujući predavač na Univerzitetu Stenford. Saradnik je Centra za studije jevrejske umetnosti i kulture Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dopisni je član Španske kraljevske akademije.

Papo je i istaknuti književnik. Autor je nekoliko knjiga, a njegov istorijski roman Sarajevska megila je 2001. godine ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu.

IZVOR: YT / Vanja Elez

Autor: Filip Pejković