Ova ustanova biće ne samo strateški resurs sportske medicine Republike Srbije već jedinstvena ustanova u ovom delu Evrope.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić održao je danas sastanak sa članovima Medicinske komisije na čelu sa predsednikom prof.dr Milovanom Bojićem na kojem je jednoglasno podržana inicijativa da se formira specijalizovana zdravstvena ustanova namenjena brzom, stručnom i najmodernijem lečenju profesionalnih sportista, rane i brze rehabilitacije.

Kako se navodi, ova ustanova biće ne samo strateški resurs sportske medicine Republike Srbije već jedinstvena ustanova u ovom delu Evrope.

- To je nešto što naši sportisti apsolutno zaslužuju, a članovi Medicinske komisije FSS imaju ogromno iskustvo stečeno brojnim međunarodnim adukacijama, koje će im pomoći da se jedna takva ustanova, na najvećem evropskom i svetskom nivou, formira u Srbiji. Predloženo je da ova ustanova bude u okviru jedinstvenog kompleksa Nacionalnog stadiona, odnosno projekta koji je od kapitalnog značaja za našu zemlju, Beograd i Srbiju, EXPO 2027 - rekla je doc. dr Marija Zdravković.

Autor: Tanjug AP