Ona se zatim lično obratila ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. 👇

Ljudmila Navaljna pokušava da preuzme telo svog sina od subote, nakon što je saopšteno da je on dan ranije umro u kaznenoj koloniji na krajnjem severu Rusije. 👇

Rasprava iza zatvorenih vrata zakazana je za 4. mart, objavili su u sredu ruski državni mediji pozivajući se na sudske zvaničnike.

Ljudmila Navaljna je u utorak apelovala na ruskog predsednika Vladimira Putina da oslobodi telo njenog sina kako bi on bio humano sahranjen, piše Guardian.

- Peti dan ne mogu da ga vidim, ne daju mi njegovo telo, niti mi kažu gde je - rekla je ona, govoreći ispred zatvorske kolonije u kojoj je njegov sin umro, obučena u crno, kako piše Espreso, prenosi Pink.rs.

Ona se zatim lično obratila ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

- Apelujem na vas, Vladimire Putine. Rešavanje ovog problema zavisi samo od vas. Dozvolite mi da konačno vidim svog sina... Zahtevam da se Aleksejevo telo odmah oslobodi - rekla je ona.

Podsetimo, lancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio najžešći domaći protivnik predsednika Rusije Vladimira Putina.

Autor: Pink.rs