Protest bi mogao da potraje nekoliko dana, čak i nedelja.

U poruci na veb stranici Ajfelove kule javnost se upozorava na moguće poremećaje u radu ove turističke atrakcije Pariza, uz obrazloženje da štrajkači zahtevaju povećanje plata i druge ustupke uprave, prenosi AP. 💸

- Izvinjavamo se zbog neprijatnosti - navodi se u saopštenju, a američka agencija podseća da je jedan od predstavnika štrajkača iz sindikata CGT ranije najavio da bi protest mogao da potraje nekoliko dana, čak i nedelja. 🤷‍♀️

Štrajkači traže povećanje plata srazmerno prihodima od prodaje karata i žele poboljšanje održavanja metalne konstrukcije kule stare 135 godina, koja pokazuje tragove rđe. Zamenik gradonačelnice Pariza Emanuel Gregoar izjavio je danas da su produžena zatvaranja tokom pandemije KOVID-19 za 130 miliona evra umanjila prihode Ajfelove kule koju u normalnim okolnostima poseti oko 7 miliona turista godišnje, od toga su tri četvrtine stranci, ali je istakao da održavanje kule ne trpi posledice smanjenih prihoda.

- Kula je u veoma dobrom stanju - rekao je on za Frans info i izrazio očekivanje da će uprava Ajfelove kule rešiti problem sa štrajkačima, kako prenosi Pink.rs.

Ajfelova kula, metalna konstrukcija visoka 330 metara, zabeležila je, prema zvaničnim podacima, porast broja posetilaca uoči Letnjih olimpijskih igara u Parizu tokom kojih bi trebalo da bude u središtu pažnje svetske javnosti.

Foto: Pixabay.com/TheDigitalArtist

Autor: Pink.rs