Potpisani ugovori sa FK Indeks i ŽFK Vojvodina ☝️

Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada potpisao je danas ugovore o saradnji sa dva novosadska kluba, FK Indeks iz novosadske četvrti Liman i ŽFK Vojvodina iz Novog Sada.

U prostorijama FC Vujadin Boškov prvo su ugovor potpisali predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić i predsednik Upravnog odbora FK Indeks Branibor Jovičić.

Ovom prilikom Zbiljić je izjavio:

Zahvalni smo što imamo priliku da ozvaničimo saradnju sa FK Indeks. Indeks nam je veoma interesantan kao baza za selektovanje novih mladih talenata za omladinsku školu. Takođe ponudili su nam da koristimo njihove terene po potrebi što će nam značiti zbog termina i velikog broja dece. Kao što je već poznato, Vojvodina mnogo ulaže u razvoj svoje omladinske škole koja je jedna od najboljih u Srbiji, možda i u regionu i shvatamo da saradnja sa klubovima poput Indeksa neophodna da napredujemo, da se širimo i pronalazimo talente i kalimo decu koja će nam trebati u budućnosti.

Na istom mestu je, zatim, potpisan ugovor o saradnji FK Vojvodina i ŽFK Vojvodina, a svoj potpis na ugovor o saradnji stavili su predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić i potpredsednik UO ŽFK Vojvodina Boško Savić.

Predsednik Vojvodine je nakon potpisa rekao:

Ženski fudbal je sve popularniji u svetu, sve više se prate „dame u kopačkama“, a taj trend velikom brzinom dolazi i kod nas. ŽFK Vojvodina je uz nas sve vreme, uključuju se u naše akcije, prate nas sa tribina, daju podršku na svakom koraku tiho i nenametljivo. Ove dame zaslužuju bolje uslove za rad i trudimo se da im to omogućimo. Opet kažem veliko mi je zadovoljstvo što FK Vojvodina više ne mora da traži pomoć već može da je ponudi drugima.

Fudbalski klub Vojvodina je jedan od najstarijih sportskih kolektiva u našoj zemlji i ove godine slavi 110 godina postojanja.

Autor: Balša Stupar