Alkaraz je uzbudljiv igrač 👆🏻

- Karlos Alkaraz je "veštački rano" stigao do vrha i tako brzo je gurnut u centar pažnje samo zbog vakcinalnog statusa Novaka Đokovića koji mu nije dozvoljavao da igra na turnirima - smatra teniski emiter, komentator i teniski istoričar Kris Bauers.

Bauers je imao reči hvale za Alkaraza kog je nazvao najuzbudljivijim talentom u muškom tenisu. Karlos je osvojio svoj prvi grend slem u neverovatnoj sezoni 2022. na US Open-u sa ukupno 5 titula i tako postao najmlađi svetski broj 1 ikada.

Ali ovaj uspeh došao je u momentu kada je Novaku bilo zabranjeno da igra na većini turnira zbog statusa vakcinacije koji ga je sprečavao da igra.

- Rekao bih da je osoba zbog koje sam najviše uzbuđen je Alkaraz. I ako je to sada možda lako reći jer je njegova putanja trenutno u blagom padu, on bi mogao da se podigne i osvoji Rolan Garos - rekao je Bauers i doda:

- Trenutno je malo u padu i čini se da ne igra previše, delom zbog toga što je veštački rano stigao do vrha jer je Đokoviću nije bilo dozvoljeno da igra 2 od 4 velika turnira i 4 od 8 mastersa 2022. godine, tokom vakcinalnog statusa. Tako da mislim da je Alkaraz malo gurnut u centar pažnje, ali on je takva vrsta uzbudljivog igrača koji nam je potreban, a mi smo za 3 godine trebali imati top 10, uključujući Alkaraza.

Autor: redportal.rs