Bezbednost putnika i članova posade najvažniji prioritet, navodi se u saopštenju 🛫

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija prekinuće saradnju sa grčkom kompanijom.

Zbog incidenta na letu između Beograda i Diseldorfa JU324 u nedelju 18. februara 2024. godine, kada je došlo do oštećenja aviona, Er Srbija je odlučila da prekine saradnju sa grčkom kompanijom Maraton erlajnz.

U saopštenju Er Srbije se navodi da saradnja sa grčkom kompanijom, koja ispunjava sve standarde Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), postoji od 2023. godine. Er Srbija je uputila i izvinjenje svim putnicima koji su na problematičnom letu doživeli neprijatnosti:

Er Srbija želi još jednom da se izvini svim putnicima sa leta JU324 od 18. februara 2024. godine zbog pretrpljene neprijatnosti. Uprkos tome što je taj let obavljala partnerska avio-kompanija Maraton erlajnz, što je avion tom prilikom bezbedno prizemljen i što nije bilo povređenih putnika niti članova posade, kao odgovorna kompanija, Er Srbija želi da napomene da je u potpunosti svesna osećanja kroz koja su prošli putnici na tom letu i da duboko žali zbog neugodnosti sa kojom su se suočili. Svi putnici sa leta JU324 od 18. februara 2024. godine, u skladu sa regulativom, imaju pravo na standardnu odštetu, kao i na nadoknadu ostalih troškova nastalih usled odlaganja leta za jedan dan.
View this post on Instagram

A post shared by Air Serbia (@airserbia)

IZVOR: IG / @airserbia

Autor: redportal.rs