Očekuje se da će oporavak biti prilično dug

Nekadašnji trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman operisan je u Italiji posle nedavnog moždanog udara koji je imao!

Kako prenosi La Repubblica, operacija je obavljena uspešno, ali sezona je verovatno gotova za njega. Trener Peskare je podvrgnut operaciji ugradnje 4 koronarna stenta timu u klinici Pieranđeli u Peskari pod vođstvom dr Stefana Guaracinija.

Očekuje se da će oporavak biti prilično dug, što bi moglo da implicira raniji završetak sportske sezone. U narednim satima će se saznati trajanje oporavka, a klub Peskara će morati da odluči šta dalje, uz poštovanje ljudske i sportske podrške Zemanu, koji je u poslednjih nekoliko sati dobio naklonost mnogih navijača.

Da podsetimo, Zeman je još u decembru imao kratki moždani udar, odnosno ishemijski napad, da bi u međuvremenu morao da ode na nova testiraja pre nego što usledi operacija karotidne endarterektomije. Najverovatnje u ponedeljak, pišu mediji u Italiji.

Zeman je, inače, na Marakani bio 2008. godine, ali je Zvezdu napustio posle samo pet mečeva. Razlog su bili katastrofalni rezultati, ispadanje u Evropi i činjenica da crveno-beli nisu dali gol na tri uzastopne utakmice.

Autor: telegraf.rs