Za prijavu neophodno popuniti onlajn formular do 25. februara 2024. ☝️☝️

Kompanija Microsoft pozvala je danas zainteresovane studentkinje iz Srbije da se prijave za onlajn edukaciju iz oblasti veštačke inteligencije, zakazanu za 8. i 9. mart.

- Hakaton pod nazivom "Žene u veštačkoj inteligenciji" (Women in AI) je dvodnevni online događaj koji organizuju Microsoft i Coderspace, sa ciljem da se inspirišu i osnaže mlade žene da se bave karijerom u oblasti veštačke inteligencije - saopštio je Microsoft, prenosi Telegraf.

Događaj će se održati putem platforme Microsoft Teams i namenjen je isključivo studentkinjama sa univerziteta jugoistočne Evrope, uključujući Tursku, Grčku, Maltu, Kipar, Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju.

- Kao učesnica, imaćete priliku da radite u međunarodnim timovima, koristite 'Microsoft Azure Ai services' i kreirate pilot projekte 'AI for Good' koji mogu imati pozitivan uticaj na svet. Takođe ćete imati priliku da čujete inspirativne govornike, umrežavate se sa devojkama istog interesovanja i sličnog razmišljanja i dobijete povratne informacije od širokog panela stručnjaka - ističe se u pozivu Microsoft studentkinjama.

Kako se navodi, ovaj događaj je osmišljen kako bi učesnicama omogućio da iskoriste snagu veštačke inteligencije, pokažu svoje veštine, uče jedne od drugih i zajedno rade na inovativnim Ai projektima.

Najbolji projekti će osvojiti nagrade i sertifikate.

Za prijavu je neophodno popuniti onlajn formular do 25. februara 2024. godine.

Moguće je prijaviti se pojedinačno ili kao tim od najviše četiri članice.

Microsoft podseća da bi učesnice trebalo da poseduju odlično znanje engleskog jezika, jer će sve sesije biti na engleskom, a poželjno je i iskustvo sa AI tehnologijama, kao što su "OpenAI/Azure OpenAI" modeli.

Autor: Telegraf