Predsednik govorio o finansiranju Zvezde i Partizana

Nakon završetka Kupa Radivoja Koraća u kom je slavila Crvena zvezda trener Partizana Željko Obradović govorio je o finansiranju 2 najveća srpska kluba. Obradović je između ostalog rekao da je velika laž da su crno-beli državni projekat i zamolio je ljude iz kluba da u narednim danima izađu sa informacijama koje se tiču finansija.

Usledile su burne reakcije, pre svega na društvenim mrežama, ali su crveno-beli već danas objavili uvid u finansije.

Na sve je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom gostovanju na TV Prva. Vučić je rekao:

Ovo je odvratan napad na državu, ne samo od ovog čoveka, nego i iz Crvene zvezde i Partizana. Ovde je bogom dano da budete protiv države. Kad postignete uspeh, morate da kažete da je uprkos državi. Takve su i naše navijačke pesme. Ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana da nema države. Možda jedan, ali možda nijedan klub u Evropi nema podršku kao Zvezda i Partizan. Kada kažem od države, mislim o direktnom novcu, preko KSS, grada Beograda, preko Srbije, preko Telekoma, NIS-a...

I nastavio:

Znate li da Partizan ne bi igrao evropsku utakmicu osam godina u fudbalu da nije države. Pošteni su, pa kažu to. Potpuno bi propao klub, svaki put smo plaćali licencu, sedam ili osam, nemojte me držati za reč. Zvezdi nismo platili 2014. godine i nisu igrali, posle toga smo im platili četiri, pet puta. Što to ne kažete to ljudima?

Vučić je govorio i o porezu:

Najpopularnije je reći da si protiv države. Što je sramota uzeti pare od države? Volite da uzmete pare ispod žita i da je onaj drugi uvek miljenik? To rade i jedni i drugi. Da ponovim, Zvezda i Partizan ne bi postojali bez države, da vas ne lažu. Od onih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili i to vam životom garantujem. Pogledao sam papire i dužni su šest miliona evra, a Zvezda 1,2 miliona evra poreza u košarci. Ja sam jedini koji smem da se suprotstavim svima i kažem istinu narodu. Plaše se navijača i svih njih kada to kažu. I nikad niko neće da ima čiste račune, pokazaćemo sve brojke.

Autor: redportal.rs