Imala dve specijalizacije, ali protiv opake bolesti borila se molitvom👆🏼

Najnovija priča iz manastira Tumane je i te kako neobična. Naime, Zdenki su lekari predviđali još mesec dana života, zbog opake bolesti. Ona je imala dve specijalizacije, ali tokom suočavcanja sa surovom bolesti, sve se činilo uzalud. Ipak, nada nije bila uzaludna i vera je na kraju pobedila. Ovo je njena priča:

Ja se zovem Zdenka Jokić, doktor sam, imam dve specijalizacije. Pre sedam godina od velikog stresa nakon smrti majke, razbolela sam se od leukemije. Lečena sam na hematologiji Kliničkog centra, citostaticima. Sve je bilo mirno nekih godinu dana, a onda sa pojavom korone, bolest je uznapredovala. Limfne žlezde su bile otečene i prognoze su bile veoma loše.

Iako je po profesiji lekar, ona se okrenula veri i počela da obilazi manastire:

Ja se niti jednoga trenutka nisam predavala, bila sam stalno u molitvi, pomazivala sam se svetim uljima, pola osvećenu vodu, posećivala sveta mesta, bila sam u Tumanu, posetila sam i Ostrog gde sam se i pričestila.

Ona je otkrila da je bolest nakon poslednjeg dolaska u remisiji, ali i da ovo nije prvi put da se molitvom iscelila:

Od mog poslednjeg dolaska u oktobru, svi moji rezultati su potpuno normalni, bolest je u remisiji. Tako da sam ja isceljena i zahvaljujem svim Svetiteljima. Došla sam danas da se zahvalim ovde Sv. Zosimu i Jakovu i sv. Nektariju jer sam bila i na Egini. Ja sam već 2012.isto bila isceljena nakon pada i preloma kičme. Tada je bila predložena operacija, ali nisam je obavila. Otišla sam u Kakovo i tamo sam se ispred čudotvorne ikone uradila tri metanije i nakon treće sam osetila potpuno isceljenje, nikakvog bola u kičmi nije bilo. Doktor koji me vodio, ostao je u čudu.

Autor: redportal.rs