Ipak, dve optužbe ostaju 👆🏼

Brajan „Merilin Menson“ Vorner sada duguje skoro 500.000 dolara ženama koje je optužio za klevetu, prenosi Rolling Stone. Konkretno, on duguje 326.956 dolara glumici Evan Rejčel Vud i još 169.408 dolara umetnici Ilmi Gor, zahvaljujući kalifornijskom anti-SLAPP statutu koji kaže da su ,,optuženi nepravedno tuženi zbog prava na slobodu govora."

Vorner je tužio obe žene za klevetu još 2022. godine, zbog javnih optužbi za porodično nasilje i seksualno zlostavljanje. Čini se da sudija nije uzeo Vornerove za ozbiljno. On je žene teretio za: razgovore sa drugim potencijalnim tužiocima, razgovore u grupama za podršku, tvrdnje da se u njegovom filmu javljaju elementi dečje pornografije. Ipak, ostaju optužbe za provaljivanje u njegov računar i lažno predstavljanje na internetu.

Vud je bila posebno glasna u svojim kritikama na Vornerov račun još od 2021. godine. Ona je njega tada jasno imenovala kao nasilnika o kome je prethodno govorila više puta. Sa njim je godinama bila u vezi. Takođe je uputila poziv drugim ženama da se jave: na kraju, više od deset žena je to učinilo, optuživši Vornera za nasilno ponašanje.

Autor: redportal.rs