Njegova smrt pokrenula je proteste širom Rusije.

Aleksej Navaljni preminuo je od 'sindroma iznenadne smrti' nakon što se srušio u petak, navodno su ruski istražitelji rekli majci opozicionog lidera kada je došla u brutalnu zatvorsku koloniju IK-3 Polarni vuk.

Ljudmila Navalnaja je viđena danas kako putuje u koloniju na severu Rusije, gde joj je rečeno da je njen sin umro nakon što se vratio iz šetnje u petak u 14.17 č. po lokalnom vremenu. Navaljnijevi saveznici kažu da im je uskraćena prilika da vide telo, koje će ostati kod vlasti dok se istraga ne završi prenosi Daily Mail.

Advokatu Navaljnog, koji je sa majkom Navaljnog stigao u grad Salehard, iz zatvora su navodno rekli da se telo nalazi u mrtvačnici. Kontakt u mrtvačnici je kasnije negirao da je telo tamo, što je otvorilo još više pitanja oko šokantne smrti ruskog opozicionara.

- Očigledno je da ubice žele da prikriju tragove i stoga ne predaju Aleksejevo telo, već ga kriju čak i od njegove majke, naveo je njegov tim u postu na Telegramu.

Šokantna smrt najžešćeg Putinovog kritičara izazvala je talas protesta širom Rusije, zbog čega je desetine ljudi uhapšeno od strane ruske policije.

Autor: Telegraf.rs