Povratak fuce sa FIFA licencom

Kako saznajemo iz najnovijeg izveštaja, FIFA potencijalno planira da se vrati na ”teren” fudbalskih simulacija u tandemu sa kompanijom 2K Games. 2K je izdavač koji je objavio mnoge poznate naslove, uključujući NBA 2K.

EA i FIFA su još 2022. godine najavili kraj svoje dugogodišnje saradnje, koja je poslednjih nekoliko decenija generisala preko 20 milijardi dolara. Iako je ovo partnerstvo bilo i te kako unosno, FIFA je navodno zahtevala daleko više novca, primarno zbog prava korišćenja imena fudbalske asocijacije, kao i imena Svetskog Prvenstva (FIFA World Cup), na kome su igrači imali priliku da se takmiče u okviru karijernih režima igre tokom godina. Franšiza je sada poznata kao EA Sports FC.

IZVOR: X / MikeStraw

Urednik Insider Gaming-a Majk Stro je otkrio da je ”načuo” da FIFA i 2K žele da sklope novo partnerstvo kako bi radili na fudbalskoj simulaciji koja bi nosila FIFIN brend.

Stro je takođe izneo mogućnost da se ova saradnja odnosi na 2K Lego. Istorijski, 2K se bavio mnogim sportskim naslovima, ali do sada nikada nije objavio ”fudbalsku igru”.

Biće interesantno ako FIFA i 2K zaista budu razvili novu fudbalsku simulaciju, pošto konkurencija manjka u ovom žanru igara.

Autor: rur.rs