Trilerski zaplet koji baca novo svetlo na događaje u vezi sa raspadom SFRJ.

Roman ugledne novinarke i književnice Sonje Ćirić „Da li i kod tebe pljušti?“ biće predstavljen u četvrtak 22. februara od 18 sati u knjižari Delfi SKC, a o knjizi će, pored autorke, govoriti i urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm i urednica u Laguni Dubravka Dragović Šehović.

Ispripovedan u formi dijaloga, roman Da li i kod tebe pljušti? donosi trilerski zaplet koji baca novo svetlo na događaje u vezi sa raspadom SFRJ.

Prošlo je 28 godina otkako su se poslednji put čuli nekada najbolji prijatelji Vojin Ikonić i Maja Bojanić. Vojin se u odsudnom istorijskom trenutku preselio u Sloveniju i radi kao dokumentarista u slovenačkoj vojsci. Maja je književnica i ambiciozna novinarka beogradskog nedeljnika.

Njihov telefonski razgovor naći će se u vidu transkripta u rukama inspektora srpske policije, a zatim će ga pročitati i njegove kolege iz Slovenije. Obe strane znaju da Maja već izvesno vreme istražuje o srpsko-slovenačkom projektu koji je uticao na izbijanje rata u Jugoslaviji. Vojin je Maji neophodan da dođe do podataka o jezivom zamešateljstvu koje je bilo strogo čuvana tajna jer mu je namena bila da se preko medija utiče na mišljenje Jugoslovena o Jugoslaviji, da se razbiju ideje o jednakosti među narodima i tako se izazove krvavi sukob među njima.

Razgovor dvoje otuđenih drugova doneće brojna (ne)prijatna otkrića i odgonetnuti mnoge tajne koje ni jednoj ni drugoj državi nisu u interesu da dospeju u javnost. 

Autor: redportal.rs