Njegova fondacija je odlučila da 1 evro od svake ulaznice ode za podršku “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju 💖

Maestro Andrea Bočeli nastupiće 30. avgusta 2024. na jednoj od najlepših svetskih pozornica na otvorenom - u pulskoj Areni, kako bi proslavio 30 godina svoje imponzantne karijere.

Prodaja ulaznica za koncert Maestra Andrea Bočelija počinje 14. februara u 11 sati preko hrvatskog Eventim sistema.

Ikona klasične i pop muzike tokom zadnje tri decenije svojim glasom je ušao u srca miliona ljudi, a svojim životom inspirisao mnoge umetnike. U svetu prepoznat kao predvodnik italijanske vokalne tradicije.

Foto: lucca rosseti

Rođen je u italijanskoj regiji Toskana, a do sada je širom sveta prodao preko 90 miliona primeraka svojih izdanja. Svoje pevačko umeće usavršavao je pod vođstvom mentora Franka Korelija, a proslavio se pobedom na muzičkom festivalu Sanremo 1994.

U isto vreme započeo je svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći remek-dela iz operskog repertoara, te se vrlo brzo probio na međunarodnu scenu, istovremeno osvojivši ljubitelje opere i pop muzike. Tokom decenija maestro Bočeli je oborio sve rekorde muzičke industrije. Nastupao je na svim značajnim svetskim scenama, izazvao divljenje papa, aristokratije, muzičkih i filmskih zvezda, a izdao je 17 studijskih albuma.

Fondacija Andrea Bočeli je ponosna na partnerstvo sa neprofitnom organizacijom PLUS1, tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za podršku “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju, koji se bave osnaživanjem dece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal. 

IZVOR: YT / Andrea Bocelli 

Autor: Redportal.rs