Ovaj događaj će se zauvek pamtiti u istoriji muzike ✨

Pre 60 godina Bitlsi su debitovali u emisiji Eda Salivana, a taj događaj je zauvek promenio istoriju muzike. 🎶

Popularna kultura i svet promenili su se te zimske noći 9. februara 1964. kada je većina Amerikanaca upoznala ova četiri mladića iz Liverpula.

Te istorijske večeri Bitlsi su zauzeli pozornicu Ed Salivan Show-a, gde su odsvirali dvodelni set od pet pesama. Nakon što su otvorili pesmom All My Loving, odsvirali su obradu pesme Till There Was You Meredith Willson, a prvi set su zatvorili pesmom She Loves You. 🤩

Drugi set sastojao se od njihova dva najveća rana hita I Saw Her Standing There i I Want to Hold Your Hand.

Njihov nastup gledalo je neverovatnih 73 miliona ljudi, koji nisu ni znali da u tom trenutku gledaju možda i najvažniji nastup u istoriji muzike. Nastup liverpulske četvorke nadahnuo je mnoge, od prosečnih ljudi do danas legendarnih muzičara poput Bilija Džoela.

- Bili su kvartet i rekli smo, vau, možemo mi to. Ako ovi mladići iz Engleske mogu da izađu i sviraju rock 'n' roll, mi to isto možemo - rekao je kasnije Džoel, a Springstin je njihov nastup usporedio sa invazijom vanzemaljaca.

Premda je i idol Bitlsa, Elvis Prisli nastupao u Ed Salivan Show-u, ovo je bilo potpuno drugačije. Gledaoci su videli britanski Boy bend koji izlazi na pozornicu sa svojim šašavim ljubavnim pesmama, a pesme poput She Loves You bile su zarazne od samog početka. 🎤

Čak i noviji umetnici crpe inspiraciju iz ove izvedbe, međutim, malo je verovatno da će ih iko nadmašiti.

U sledećem videu pogledajte kako je izgledao taj nastup. 🎉

IZVOR: YT / The Beatles

Autor: index.hr / b92.net