Prema podacima IDF, preminula su najmanje 32 taoca od preostalih 136. 💔

Izraelska vojska oslobodila je dva taoca tokom racije koje su njene specijalne jedinice izvele sinoć u Rafi na jugu pojasa Gaze.

Taoci su prevezeni u bolnicu Šeba u centralnom Izraelu, gde su pregledani i ustavnovljeno je da su dobro.

Dvojica oslobođenih talaca Fernando Simon Marman i Luis Har su emigrirali u Izrael iz Argentine, što je potvrdio argentinski predsednik Havijer Milei, koji se na društvenoj platformi X zahvalio izraelskim odbrambenim snagama, Šin Bet i izraelskoj policiji na uspešnoj akciji oslobađanja, kako piše Telegraf.rs.

Taoci su oteti pre 128 dana, 7. oktobra prilikom upada Hamasa na jug Izraela, kada su pripadnici te palestinske militantne grupe ubili oko 1.200 ljudi, mahom civila, a oko 200 oteli i odveli u Gazu.

Prema internom izveštaju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), koji je prošle nedelje citirao Njujork tajms, više od petine preostalih talaca koje palestinska militantna grupa Hamas drži u Pojasu Gaze je mrtva.

Prema podacima IDF, preminula su najmanje 32 taoca od preostalih 136.

Hamasovo oružano krilo, Brigade al Kasam juče su saopštile da su u izraelskim napadima u proteklih 96 sati stradala dva izraelska taoca, a osam ih je teško ranjeno.

Autor: Telegraf.rs