Imao je i poruku za britansku javnost 👇

LONDON – Britanski kralj Čarls Treći posetio je danas crkvu u Sandringemu u Norfolku u Engleskoj, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je Bakingemska palata objavila da mu je dijagnostikovan rak.

Stanovnici toga sela videli su kralja dok je šetao ispred crkve Svete Marije Magdalene u Sandringemu, objavio je Bi-Bi-Si, prenosi Tanjug.

On je u subotu zahvalio javnosti na podršci i dobrim željama nakon što je objavljeno da boluje od raka. Kralj Čarls je rekao da svi oni koji su pogođeni rakom znaju da su takve želje najveća uteha i ohrabrenje.

Palata je u ponedeljak saopštila da je Čarlsu (75) dijagnostikovan oblik raka, manje od 18 meseci od početka njegove vladavine.

Čarls boravi na imanju Sandringem u Norfolku tokom terapije i u međuvremenu je predao deo javnih dužnosti svom sinu, princu Vilijamu, ali će nastaviti da vodi zvaničnu papirologiju.

Vest o njegovoj dijagnozi stigla je nakon što je Čarls proveo 3 noći u bolnici prošlog meseca gde je podvrgnut korektivnoj proceduri zbog uvećane prostate.

Autor: Politika.rs