Temperatura do čak 23 STEPENA, evo i do kad 😲

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 23 stepena. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima južne Srbije, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju, gde se očekuju i udari olujne jačine. Kasnije posle podne i uveče će vetar biti u slabljenju.

Kiša se očekuje na jugozapadu zemlje, i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine. Najniža temperatura od 7 do 14, a najviša dnevna od 17 do 23 stepeni Celzijusa.

U Beogradu če biti promenljivo oblačno, suvo, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će uveče biti u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 13, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Početkom sledeće sedmice biće oblačno i hladnije, mestimično sa kišom u svim predelima Srbije, na planinama uz prelazak kiše u sneg i stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. U drugoj polovini sedmice očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim periodima.

Autor: novosti.rs