Razgovarali o bezbednosti i opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ❗

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u NJujorku, gde se sastao sa sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, da su analizirali sve što je bilo na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji i istakao da je 12 ili 13 od 15 članica Saveta bezbednosti nedvosmisleno izrazilo neslaganje sa potezima Aljbina Kurtija, a posebno oko dinara.

Vučić je za TV Pink rekao:

Analizirali smo sve ono što je bilo sinoć. Mislim da je bila važna sednica Saveta bezbednosti, da mi vidimo u kojoj se nelakoj poziciji nalazimo, ne zbog ponašanja Prištine, već zbog toga koliko drugačije od onoga što mi mislimo jedan značajan deo sveta misli. Ali naravno da vidimo i koliko imamo stvarnih prijatelja, koji su uz našu zemlju
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije je danas imao susret sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom sa kojim je, kako kaže, sumirao glavne poruke sa sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sa Guterešom je, kako je naveo, govorio i o značaju otvorene debate o gorućim pitanjima bezbednosti opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Razmenili smo mišljenja i o aktuelnoj globalnoj situaciji, kao i o značaju Ujedinjenih nacija u geopolitičkoj areni, kao krovnog foruma u kojem treba raspravljati o svim relevantnim temama od značaja za budućnost svih nas.

Autor: tanjug.rs