Dobra vest što je održana konstitutivna sednica Narodne skupštine

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da ima stvari u rezoluciji o Srbiji kojima nije sasvim zadovoljan, da su poruke rezolucije vrlo jasne kao i da je u najboljem interesu Srbije da prihvati konstruktivne elemente rezolucije.

Istovremeno, rekao je on za Tanjug, sa jedne strane, priznajemo rezultate izbora koje je javno objavila Republička izborna komisija i istakao da je dobra vest što je održana konstitutivna sednica Narodne skupštine i da su mandati preuzeti kako od vladajuće većine, tako i iz opozicije.

Mislim da je važno da institucije počnu da rade kako treba i da počnu da se bave pitanjima koja su zaista dovela do razgovora o situaciji u Srbiji posle izbora. Veoma jasno podvlačimo da sve optužbe o potencijalnim prevarama na izborima, o potencijalnoj migraciji birača koje su mogle da utiču na rezultate izbora, bilo parlamentarnih ili opštinskih, moraju da budu u potpunosti i propisno istražene. Mi, naravno, pozivamo vlasti u Srbiji da to učine, da postupe po preporukama OEBS-a i konačnom izveštaju, koji svi čekamo, i da ključne preporuke sprovedu u potpunosti i bez odlaganja. Mislim da je ovo važna poruka.

Autor: tanjug.rs