Bela kuća je kasnije objavila tekst govora u kojima je ime Miterana prepravljeno u Makron. 📜

Džozef Bajden, predsednik SAD, tokom obraćanja u okviru izborne kampanje napravio je lapsus i pomešao francuskog predsednika Emanuela Makrona sa Fransoom Miteranom, bivšim predsednikom Francuske, koji je umro 1996, prenose Nezavisne.

Očigledna zbrka se dogodila tokom kampanje u Las Vegasu, na kojoj je Bajden prepričavao šta je rekao na sastanku Grupe 7 (G7) kojem je prisustvovao nakon što je izabran 2020. godine.

Prva stvar koju je izgovorio svojim kolegama na sastanku je bila: "Amerika se vratila", što je, kako je rekao, izazvalo odgovor "Miterana iz Nemačke", pre nego što se ispravio, "iz Francuske". 😳

"A Miteran iz Nemačke - mislim, iz Francuske - me je pogledao i rekao...'Znaš, šta… zašto… na koliko se vraćate?'“, rekao je Bajden.

"Ja sam ga samo pogledao, a ... nemačka kancelarka je rekla: 'Šta biste rekli, gospodine predsedniče, kada biste u sutrašnjem izdanju London Timesa pročitali: 'Hiljade ljudi provalilo je u zgradu parlamenta, razvalilo vrata, ubili dva bobija u namjeri da spreče izbor premijera'. Šta biste rekli na to?"

Bela kuća je kasnije objavila tekst govora u kojima je ime Miterana prepravljeno u Makron. 📜

Još od početka Bajdenovog predsedničkog mandata 2021. godine u javnosti se neprekidno postavljalo pitanje njegovih godina i sposobnosti da se kandiduje i za drugi mandat u Beloj kući.

Autor: Nezavisne