Ambasadoru je uručena i čestitka povodom Lunarne nove godine 😊

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mingom. Tom prilikom, predsednik Vučić zahvalio je kineskom ambasadoru na podršci koju NR Kina pruža Srbiji u teškoj situaciji oko pitanja Kosova i Metohije.

Takođe, on je uručio pismo koje je, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, ali i povodom ubrzanog razvoja bilateralnih odnosa, uputio predsedniku Siju.

Predsednik Srbije je na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav naveo i da je uručio i poklon kineskom ambasadoru povodom praznika Lunarne nove godine 👇:

Odličan sastanak sa ambasadorom NR Kine Li Mingom. Uručio sam mu pismo koje sam, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, ali i povodom ubrzanog razvoja naših bilateralnih odnosa, uputio predsedniku Siju. Zahvalio sam ambasadoru Li Mingu na snažnoj i nedvosmislenoj reakciji Ministarstva spoljnih poslova NR Kine povodom najnovijih neodgovornih poteza Prištine, jasno usmerenih protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Takođe, uručio sam i čestitku predsedniku Siju povodom Lunarne nove godine, uz najbolje želje za napredak njegove zemlje i blagostanje bratskog kineskog naroda.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / buducnostsrbijeav

Autor: Redportal.rs