Dobar start izabranika Uroša Stevanovića

Vaterpolisti Srbije startovali su ubedljivom pobedom na Svetskom prvenstvu u Dohi.

U prvom meču Grupe C, delfini su uspeli da ubedljivo savladaju Japan, rezultatom – 17:10.

Izabranici Uroša Stevanovića smešteni su u grupu C, sa Japanom, Crnom Gorom i Sjedninjenim Američkim Država.

Duel između ostale dve selekcije iz grupe, Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je na programu od 15.30 časova, piše B92.

Japan je dobro ušao u meč, poveo u ranoj fazi (3:1), ali je Srbija uspela preko Ubovića i Lukića da dođe do preokreta i vođstva posle prve četvrtine – 4:3.

Srbija je nastavila u dobrom ritmu, ali su Japanci uspeli da odgovore i ostanu u egalu do poluvremena – 8:7. Pratili su u stopu delfine i održali egal.

Foto: Instagram.com/vaterpolovesti

U nastavku mnogo bolja igra delfina, razbranio se Filipović, a Strahinja Rašović, Jakšić i Ranđelović su uspeli da uvećaju prednost Srbije i gotovo reše pitanje pobednika.

Delfini su dobili treću četvrtinu 5:1 i bez turbulencija ušli u poslednji kvartal – 13:8.

Razigrao se Strahinja Rašović u poslednjem kvartalu, Japan nije uspeo da odgovori na dobru igru Srbije, koja je došla do ubedljive pobede – 17:10.

Srbija je ovom pobedom gotov obezbedila plasman u narednu fazu, ali je potrebno prvo mesto kako bi se direktno plasirala u četvrtfinale i tako čekirala vizu za Olimpijske igre.

Delfini će u drugom kolu grupe C, 7. februara igrati sa Crnom Gorom, a Srbija će se u poslednjem, trećem kolu, 9. februara, sastati sa selekcijom SAD-a.

Autor: b92.net