Od 12 do 15 časova biće blokiran saobraćaj u Rudaru

Najavljeno da će raseljeni Srbi od danas, pa svakog ponedeljka na 3 sata blokirati saobraćajnice kod Rudara.

Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije najavili su da će danas blokirati u Rudaru putnički saobraćaj u trajanju od 3 sata – od 12 do 15 časova svim vozilima koje voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici. To je jutros saopštilo Udruženje raseljenih Srba sa Kosova i Metohije sa sedištem u Kuršumliji.

Kako se navodi, blokada saobraćajnice biće sprovedena zbog terora i zuluma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, uz posebno spominjanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama.

Navodi se u saopštenju 👆

Iz Udruženja tvrde da raseljeni Srbi čekaju 25 godina da se vrate svojim kućama i započnu novi život sa komšijama Albancima koji nisu vršili zločine, piše Euronews.

Mole predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, da hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba. Ova grupacija još zahteva povratak, i to hitan hiljadu vojnika, spominjući Kumanovski sporazum i Rezoluciju 1244. A na listi zahteva našlo se i da se svi raseljeni vrate svojim kućama, koje će finansirati Vlada Kosova”, prenosi politika.rs.

Autor: politika.rs