Popio 24 litra 🥤🫗

U Devonu u Velikoj Britaniji veterinari su koka-kolom spasili život teško bolesnom magarcu koji je imao blokadu u želucu.

Džoi, iz lokalnog skloništa za magarce, imao je stanje poznato kao gastrična impakcija. Bilo je toliko loše da nije mogao ništa da jede niti da pije i bio je u strašnim bolovima.

Veterinari su Džoiju dali 24 litra koka-kole tokom 4 dana, i to kroz cevčicu u nosu, i sada se povratio u normalno stanje.

Veterinar Džejmi Fores rekao je za BBC da je koka-kola “otopila začepljenje”, što je postupak koji su već pokušali i imali “stvarno dobre rezultate”. Objasnio je da su koristili koka-kolu sa šećerom jer su životinji bile potrebne dodatne kalorije kako bi sprečili oštećenje jetre i bubrega.

- Dali smo mu koku-kolu tako što smo stavili cevčicu u njegov nos, koja je išla pravo u želudac. A onda smo mu koka-kolu davali 3 puta dnevno tokom 4 dana kako bismo razbili začepljenje i uspeli smo - rekao je on.

Želučani problemi retki su kod magaraca i ovi veterinari imaju tek nekoliko slučajeva godišnje, rekao je, ali i upozorio da koka-kolu životinjama sme davati samo veterinar iz određenog razloga.

- Džoi se vratio uobičajenom životu, a stekao je i novog prijatelja, tako da mu je jako dobro. Oni sada zajedno šetaju i pasu - rekao je Fores.

Autor: redportal.rs