SLUČAJNI SUSRET PODIGAO OGROMNU PRAŠINU 😲

Mesec dana nakon početka rata u Izraelu, slučajni susret u Bruklinu doveo je do optužbi za govor mržnje, razbesneo ljude na društvenim mrežama, a mladog oca ostavio da se pita šta su pravda i milost.

Jednog jutra Ašiš Prašar je odveo svog malog sina na igralište. Njegov sin je zadivljeno posmatrao jednog starijeg dečaka na igralištu. U jednom trenutku je otac primetio da im se jedna žena ubrzano približava. On je nio poznavao i pomislio je da je možda majka dečaka kog je njegov sin posmatrao. Onda je počela da viče na njega. U moru uvreda koje je izrekla, tužilac je sumirao sledeće:

Ti podržavaš Hamas... Oni ubijaju decu... Tvoje dete treba da umre... Ti si terorista...

Shvatio je da ih je ona optužila jer je njihova koža tamnija i zato što je on oko vrata nosio palestinski šal. Iako nisu Palestinci, ženi su sigurno tako izgeledali. On je potom počeo da snima. Tada je nastao snimak na kome se čuje kako mu ona govori da ode, a kada shvata da je on snima nasrće na njega.

Nakon što je snimak prijavio policiji, on ga je okačio na društvene mreže. Ono što su videli na snimku je razbesnelo ljude koji su zapretili da će naći ženu sa snimka. Ipak, on je istakao da mu to nije bila namera, navodeći da niko ne treba da se sveti.

https://www.instagram.com/p/C2m65FMurw1/

Izvor: Instagram/@washingtonpost

Autor: redportal.rs