Strateg crveno-belih najavio uspehe u drugom delu šampionata

Kada sam došao, ekipa je bila psihički ubijena, ali sam mnogo pričao sa fudbalerima, upoznao ih, pokušao da im približim Crvenu zvezdu i na kraju ih i podigao, ocenjuje trener crveno-belih Vladan Milojević.

On je u klub sa "Marakane" stigao kad je završen jesenji deo Superlige, nakon što je dotadašnji trener Barak Bahar dobio otkaz zbog loših rezultata. Znao je Milojević dobro sa čim se suočava, već je bilo ustaljeno mišljenje da je Bahar slabo komunicirao sa igračima i da dobar deo njih, u najvećoj meri stranci, nisu uspeli da razumeju klub.

Ovo su bile prve pripreme aktuelnog trenera sa timom koji će viditi u narednom periodu i dobio je priliku dobro da upozna igrače.

- Kad sam došao igrači su zaista bili "ubijeni", i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu - nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom - ocenio je Milojević. 

Crveno-beli su na pripremama imali šest relativno slabijih protivnika, mada je akcenat bio na fizičkoj pripremi ekipe i upoznavanju igrača. U oba segmenta Milojević je uspeo i nada se dobroj polusezoni. Nije nikakva tajna da Zvezda juri titulu u Superligi i trofej u Kupu

- Zadovoljan sam, jer smo odradili sve ono što smo planirali. Akcenat je bio na taktici i fizičkoj spremi, a opet smo želeli i što bolje da se upoznamo sa igračima i njihovih sposobnostima. Igrači su davali sve od sebe, iako pripreme nisu lake, a ujedno su se upoznali i sa načinom rada i mojim zahtevima. Meni je svaki naredni trening izazov, a zadovoljan sam iskorakom koji smo pokazali na prijateljskim utakmicama. Sigurno može bolje i biće vremena da sve probamo. Problem mi pravi dolazak novih igrača i sada moramo da se vratimo na početak. Optimista sam, nadam se da ćemo sve to dovesti do zavidnog nivoa - ocenjuje trener.  Ekipa sa "Marakane" imala je prijateljske utakmice sa timovima iz Superlige. Milojević je ubeđen u Zvezdinu superiornot kad počne prvenstvo. 

- Superliga je svake godine sve bolja. Igrali smo protiv Spartaka i Mladosti koje su dve kvalitetne ekipe sa dobrim trenerima i takmičarski su nastrojeni. Pored njih, imamo u Srbiji još ekipa koje se bore za Evropu i dosta njih je učestvovalo u grupnim fazama kvalitetnih takmičenja, što je decenijama bilo nezamislivo. Povećanje budžeta tih ekipa dovodi do dobrih stvari. Optimista sam i mislim da će biti izuzetno proleće - jasan je trener. 

Za kraj, trener je pozvao igrače da bodre ekipu na svakom meču. - Nisam neko ko daje obećanja. Mogu da kažem navijačima, našim Delijama, ali i ljubiteljima Zvezde da nas bodre, jer igračima treba podrška. Navijači znaju kako se to radi i treba samo tako da nastave, a mi ćemo da radimo naš deo posla. Pričao sam sa igračima, ideja mi je bila da im približim za kakav klub igraju i kakve vrednosti su ovde. U Zvezdi igrate za navijače i mora da se pruži maksimum. Mora i da se trenira dobro. Mi ćemo biti prizemni kao i do sad, a na terenu ćemo probati da damo sve od sebe - zaključuje Milojević. 

Autor: informer.rs