Crno-beli pred novim izazovom

Košarkaši Partizana večeras od 19.00 časova gostuju ekipi Monaka u okviru 24. kola Evrolige.

Crno-beli su u 1. ovosezonskom duelu slavili nakon produžetaka rezultatom 89:85, a večeras žele da nastave pobednički niz u Evroligi nakon pobede nad Žalgirisom pred svojim navijačima.

https://www.instagram.com/reel/C2wuu9KsnDo/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

IZVOR: IG / @partizanbc

Pred večerašnji duel trener Partizana Željko Obradović izjavio je:

- Svesni smo kvaliteta ekipe Monaka, igrali smo protiv njih, ali idemo sa velikim ambicijama, moramo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo koliko su važni svi mečevi u Evroligi, ali ono što je logično, idemo iz utakmice u utakmicu. U ovom trenutku je to Monako sa svim kvalitetima koje imaju. Očekujemo tešku utakmicu, ali moramo imati najveću mogući ambiciju. Bila je zanimljiva utakmica protiv Monaka i prošle godine i ova koju smo igrali u prvom delu Evrolige. Može da bude različito s obzirom na to da oni imaju mogućnost da igraju sa četiri mala igrača ili sa tri visoka, pa ponekad i sa četiri, gde to koriste u odbrani za preuzimanje. Na te stvari moramo da reagujemo. Imali smo u poslednje utakmici odlične momente, u nekim trenucima loše, tako da su to neke stvari koje su sigurno bitne kada se priča o narednoj utakmici - istakao je Obradović. 

Pred duplo kolo u Evroligi i večerašnji meč centar crno-belih Bruno Kaboklo rekao je:

- Očekujem da odigramo dobru utakmicu. Napredujemo, igramo veoma dobro u Evroligi u poslednje vreme. Verujem da ćemo se vratiti u Beograd sa dve pobede. Moramo igrati timski, puno uložene energije. Imamo dobar tim i mislim da smo sposobni za to - istakao je Kaboklo. 

Ekipa Monaka u dosadašnjem toku takmičenja ima ostvarenih 13 pobeda i 10 poraza, dok Partizan ima 12 pobeda i 11 poraza.

Podsetimo, crno-bele za 2 dana očekuje nova utakmica protiv Virtusa iz Bolonje u 25. kolu najjačeg evropskog takmičenja.

Autor: redportal.rs