Zapad prekršio sporazum postignut sa Rusijom, smatra Kenedi

Nezavisni kandidat za američkog predsednika Robert F. Kenedi Junior, sin senatora Roberta F. Kenedija (mlađeg brata 35. predsednika SAD Džona Kenedija), izjavio je da Rusija nije imala nameru da osvoji Ukrajinu, već vrati zapadne države za pregovarački sto.

Kenedi je istakao da je bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov napravio grešku i sebe politički uništio pristankom na ujedinjenje Nemačke:

Gorbačov je sebe uništio politički, jer se saglasio da se Nemačka ujedini pod NATO armijom, ali uz garancije da se NATO neće pomeriti nijedan inč na istok. I onda smo 1997. godine mi pomerili NATO 1.000 milja na istok i uzeli 15 država i okružili Sovjetski Savez!

Smatra da je podrška zapadnih država smeni režima u Kijevu 2014. godine dovela do ruske aneksije Krima:

Mi smo zbacili Vladu 2014. godine, izabranu Vladu i doveli vlast sa zapadnim simpatijama. Rusija je morala da uđe na Krim...

Kenedi podseća da su Minski protokol prekršile Ukrajina i zapadne zemlje:

Rusi zaista nisu želeli da osvoje Ukrajinu, ali su želeli da se vratimo za pregovarački sto. Rusi su samo hteli garancije da se Ukrajina neće pridružiti NATO-u. Zelenski je potpisao sporazum, Putinovi ljudi su potpisali sporazum i Putin je počeo da povlači ruske trupe. U dobroj veri. I šta se desilo? Džo Bajden je poslao Borisa Džonsona, britanskog premijera, u Ukrajinu u aprilu i forsirao ga da poništi sporazum. I od tada je 450.000 dece umrlo. Nijedno od njih nije trebalo da umre!
View this post on Instagram

A post shared by RFK Jr. (@robertfkennedyjr)

IZVOR: IG / @robertfkennedyjr

Autor: redportal.rs