Održan žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu 🎶

Predstavnik Srbije nastupiće u prvom polufinalu Pesme Evrovizije koje će se održati 7. maja, odlučeno je žrebom u Malmeu. 🧐

U Malmeu, gradu domaćinu ovogodišnje Pesme Evrovizije, održan je žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koja će se održati 7. i 9. maja.

Na ovogodišnjem Evrosongu takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska, nastupiće direktno u finalu.

Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 7. maja, kako piše RTS, prenosi 021.rs.

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanije, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda. 🎤

U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.

Kada je reč o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Švedska, Velika Britanija i Francuska glasati u prvom polufinalu, dok će Španija, Italija i Nemačka glasati u drugom polufinalu.

Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu Pesma za Evroviziju 2024 koji će se održati 27. i 29. februara i 2. marta. 🎶

Ovogodišnje takmičarske kompozicije su dostupne na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a, na RTS Planeti, kao i na striming platformama.

Autor: 021.rs