U okolini Zaječara, učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. 👇

Glavne saobraćajnice u Srbiji su prohodne i bez snega, a na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca i Novog Pazara, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije. 🚗

Kako se navodi u izveštaju Štaba zimske službe Puteva Srbije u 5:05, zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, kako prenosi Pink.rs.

U okolini Zaječara, učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima. 🚗

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica, II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo, II B-409 Kumanica - Gleđica, II A-210 Kopaonik - Rudnica, II A-211 Kopaonik - Jaram, II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Autor: Pink.rs