Osim njega optužene su njegova supruga, majka i sestra.

Zovu ga "hrvatski Escobar", trenutno služi kaznu zbog krijumčarenja više od 100 kilograma kokaina, svaki njegov dolazak na sud prate jake mere obezbeđenja, a na zagrebačkom Županijskom sudu našao se zbog prastarih optužbi za pranje novca i krivotvorenje dokumenata.

On je Stjepan Prnjat i zbog optužbi ponovo je seo na optuženičku klupu, jer su ranije presude ukinute. Svojevremeno se ispostavilo da je, on kao nezaposleni bravar, sa članovima svoje porodice zgrnuo milione. Pa su osim njega optužene i njegova supruga i majka i sestra. Dve su nedostupne, majka i sestra, pa im se sudi u odsustvu.

- Nisam prala novac za svog muža. Sve što je nađeno na mom bankovnom računu bila je moja ušteđevina iz vremena dok sam se školovala. Zarađivala sam radeći u Lufthansi, i kao konobarica i prodavačica - rekla je Suzana Prnjat.

Što se tiče optužbi koje se Prnjatu i članovima njegove porodice stavljaju na teret, USKOK ga tereti da je od 2005. do 2007. oprao 3,6 miliona kuna i 1,9 miliona evra novca koji je, smatra USKOK, zaradio na trgovini drogom. Optužbe za pranje novca ostatak su postupka koji je svojevremeno protiv njega vođen u Rijeci.

Na Županijskom sudu Rijeci je bio oslobođen optužbi, a kada je presudu ukinuo Vrhovni sud, suđenje je izmešteno u Zagreb, gde su on i članovi njegove obitelji opet bili nepravosnažno oslobođeni optužbi 2018. U obrazloženju presude tada je navedeno da se Prnjatu zbog zloptrebe droge sudilo u Italiji, pa da je paralelno s tim u Hrvatskoj vođen postupak zbog pranja novca.

Autor: Večernji list